Evropský den karcinomu prostaty (European Prostate Cancer Awareness Day) a Urologický týden (Urology Week)

image_pdfimage_print

Evropský den karcinomu prostaty

Ve středu dne 19. 9. 2012 uspořádala EuropaUOMO CZ se sídlem na urologické klinice FN Brno v Praze tiskovou konferenci u příležitosti „Evropského dne karcinomu prostaty“ vyhlášeného EuropaUomo (celoevropskou koalicí boje proti karcinomu prostaty) a „Urologického týdne“ vyhlášeného Evropskou urologickou asociací. Hlavními tématy konference byly rakovina prostaty, onemocnění kameny močových cest a pohled lékaře z „druhé strany barikády“ „Jak chutná vlastní medicína“.

Jako řečníci se zúčastnili profesor Dalibor Pacík, předseda EUomo CZ a přednosta Urologické kliniky FN Brno a LF MU a profesor Marek Babjuk, předseda České urologické společnosti a přednosta Urologické kliniky FN Motol a 2. LF UK.

Akce vyvolala pozornost medií, zúčastnilo se jí asi 20 zástupců hlavních medií v ČR a následně potom živou a bohatou asi hodinovou diskuzi na uvedená témata. Zástupci medií obdrželi obsáhlé materiály při pravené pro pacienty EUOMO i EAU v českém překladu.

Celá akce byla v úzké spolupráci a pod záštitou České urologické společnosti, děkana LF MU prof. J. Mayera, ředitele FN Brno MUDr. R. Krause, MBA, EuropaUomo, European Association of Urology a International Prostate Health Council.

Ve stejné době proběhla celoevropská akce a konference na půdě Evropského parlamentu v Bruselu se zástupci EUomo a EAU.

Publikováno: 16. 10. 2012

Zlínský kraj Moravskoslezký kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Královehradecký kraj Vysočina Jihočeský kraj Středočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj

Síť
urologické péče

Sponzoři

Platinový partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Bronzoví partneři

Oficiální partneři