Urologickou diagnostiku nyní usnadní mobilní aplikace

image_pdfimage_print

Trápí vás obtíže spojené s močením? Na návštěvu lékaře se nyní můžete dobře připravit: mobilní a webová aplikace UROsoft.cz  pomůže zaznamenat podrobné relevantní informace o vašem zdravotním stavu spojené s problémy s močovým ústrojím a pomůže tak specialistovi snadněji určit diagnózu.

Mikční deník v mobilu i na webu

Mezi důležité diagnostické pomůcky specialisty – urologa, urogynekologa či gynekologa při diagnostice problému s močovým ústrojím patří takzvaný mikční deník nebo různé dotazníky kvality života spojené se stavem pacientova močového měchýře, stále ale většinou dostupné pouze v „papírové“ podobě. Právě tyto vyplněné formuláře je přitom třeba k odborníkovi přinést.

Vy sami nyní můžete pomoci zefektivnit a zpřesnit diagnostiku u odborníka. Jak? Vyplněním mikčního deníku anebo dotazníku kvality života ještě před návštěvou specialisty v internetové nebo mobilní aplikaci UROsoft.cz.

„Projekt Urosoft.cz konečně umožnil reálné využívání mikčního deníku v mé klinické praxi. Díky tomu jsem schopen získat objektivní data pacientek při léčbě inkontinence a hyperaktivního měchýře a hlavně data velmi pohodlně analyzovat.  Tak získám jasnou informaci o skutečném zdravotním stavu dané pacientky. A právě to je klíčové pro nastavení následné léčby. A to pak výrazně zlepšuje i spolupráci pacientky na léčebném procesu“ vysvětluje přínos elektronické aplikace doc. MUDr. Kamil Švabík, Ph.D. z Gynekologicko-porodnické klinika 1. LF UK a VFN v Praze.

Jak aplikace funguje

Zaregistrujete se do portálu a prostřednictvím aplikace UROsoft můžete ihned váš zdravotní stav sdílet s ošetřujícím lékařem nebo si před návštěvou lékaře vaše výsledky jednoduše vytisknout. Lékaři tak ušetříte čas s vyšetřováním a zároveň mu pomůžete zkvalitnit péči o vás.

Proč využít UROsoft.cz

  • Unikátnost projektu – v ČR neexistuje jiná platforma, skrze kterou by se pacient mohl bezpečně elektronickou cestou propojit s lékařem a vyplňovat mikční deníky a dotazníky kvality života.
  • Web i mobilní aplikace – UROsoft.cz máte k dispozici v rámci jedné registrace na webu i v mobilu.
  • Propojení se specialistou – lékař má k dispozici vaše záznamy online a jen tak dlouho, jak si vy sami přejete.
  • Možnost výběru odborníka – není třeba nikoho hledat, jednoduše si lékaře vyberete v aplikaci, například podle vašeho místa bydliště.
  • Sledování vývoje zdravotního stavu – vše je zobrazeno přehledně graficky, hned vidíte, zda a jak se vaše zdraví zlepšuje.
  • Záznamy vždy k dispozici – vyplněné dokumenty jsou v aplikaci kdykoli dostupné i zpětně.
  • Garance portálu odborníky – Projekt byl vytvořen ve spolupráci s předními českými odborníky na problematiku symptomů dolních cest močových v čele s doc. MUDr. Kamilem Švabíkem, Ph.D. a je garantován a podporován Českou urologickou společností a Českou urogynekologickou společností.
  • Bezplatná registrace

Najděte si svého specialistu online

Ještě nemáte svého konkrétního lékaře, který by vám pomohl vyřešit vaše problémy s močením? UROsoft.cz umožňuje zvolit si odborníka (urologa, urogynekologa nebo gynekologa), který vaše problémy bude řešit spolu s vámi. S tímto lékařem se lze prostřednictvím aplikace jednoduše propojit a ten pak vidí vaše vyplněné záznamy. V aplikaci UROsoft.cz lze sledovat a zobrazovat výsledky vašich testů dlouhodobě. Přehlednou grafickou formou pak můžete sami, stejně tak jako váš ošetřující lékař, sledovat vývoj vašeho zdravotního stavu a lépe tak zvládat vaše případné problémy nebo nemoci.

Nepřehlížejte zejména tyto příznaky:

  • časté močení (více než 8× denně)
  • močení v noci (normální je se v průběhu spánku vůbec na močení nebudit)
  • neodkladné nucení na močení (náhle vzniklé, silné, neodkladné nutkání na močení, které lze jen obtížně oddálit)
  • slabý nebo přerušovaný proud moči, pocit neúplného vyprázdnění

V případě výskytu alespoň jednoho z výše uvedených příznaků se doporučuje vyhledat odbornou pomoc lékaře specialisty – urologa nebo gynekologa. Ten vás podrobně vyšetří a stanoví případnou diagnózu a léčbu.

Zaregistrujte se do aplikace, odhalte diagnózu včas

Mobilní aplikace může lékaři pomoci stanovit přesnější diagnózu. Díky tomu může být včas zahájena adekvátní léčba. Navštivte internetové stránky UROsoft.cz a pomozte svému lékaři správně a včas diagnostikovat vaše obtíže a zahájit vhodný léčebný proces.

Fakta o projektu UROsoft.cz:

  • Spuštění projektu proběhlo v červnu 2019 a od té doby se do něj zapojilo 340 lékařů a tisíce pacientů.
  • Projekt byl vytvořen ve spolupráci s předními českými odborníky na problematiku symptomů dolních cest močových v čele s doc. MUDr. Kamilem Švabíkem, Ph.D. (Gynekologicko-porodnická klinika 1. LF UK a VFN v Praze). Projekt je garantován a podporován dvěma odbornými lékařskými sdruženími – Českou urologickou společností a Českou urogynekologickou společností.
  • Unikátnost projektu – na českém trhu není dostupná žádná jiná alternativa, skrze kterou by se pacient mohl zabezpečenou elektronickou cestou propojit s lékařem a vyplňovat mikční deníky a dotazníky kvality života.

Publikováno: 18. 6. 2020

Zlínský kraj Moravskoslezký kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Královehradecký kraj Vysočina Jihočeský kraj Středočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj

Síť
urologické péče

Sponzoři

Platinový partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Bronzoví partneři

Oficiální partneři