6. Světový týden kontinence

image_pdfimage_print

Ve dnech 23.- 29. června proběhne 6. Světový týden kontinence, jehož první ročník byl vyhlášen v roce 2008 v Káhiře na zasedání neziskové organizace International Continence Society (ICS) – Mezinárodní společnost pro kontinenci. Jejím cílem je globální zlepšování života lidí trpících inkontinencí moče.

Týden kontinence upozorňuje na problematiku úniku moči již několik let. Úkolem seminářů a aktivit, které se po čas jeho trvání konají, je především osvěta a zvýšení povědomí o tomto onemocnění, které je i v dnešní době tabuizované. Dle výzkumů ICS, se méně než 40 % lidí svěří s problematikou úniku moče svému lékaři. Světová zdravotnická organizace zařadila inkontinenci na oficiální seznam chorob již v roce 2003. Mnozí ji však dodnes považují jen za doprovodný příznak jiných onemocnění i přesto, že oficiální definice potvrzují, že inkontinence není pouze symptomem a běžným projevem stárnutí.

Únik moči (močová inkontinence) trápí kolem 1,5 milionu Čechů. Může se projevit např. náhlými úniky moči během kašle, smíchu, pohybu a nebo jako nucení na močení které je tak silné, že není možné včas dojít na toaletu. Tyto příznaky omezují pacienty v každodenní činnosti a v různé míře tak znepříjemňují jejich život. Jakmile močová inkontinence začne zasahovat do běžných denních aktivit, je důležité vyhledat lékařskou pomoc.

Publikováno: 21. 6. 2014

Zlínský kraj Moravskoslezký kraj Olomoucký kraj Jihomoravský kraj Pardubický kraj Královehradecký kraj Vysočina Jihočeský kraj Středočeský kraj Liberecký kraj Ústecký kraj Plzeňský kraj Karlovarský kraj

Síť
urologické péče

Sponzoři

Platinový partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Stříbrný partner

Bronzoví partneři

Oficiální partneři